Paieška

2017 m. gruodžio 12 d.

„The Best Laid Plans“ ~ Sidney Sheldon

„The Best Laid Plans“
(Sidney Sheldon, 1998 m.). Knygos įvertinimas: ⭐3/5.

He wanted power. Oliver Russell is fated to rise to the pinnacle of power, the office of President of the United States. She wanted revenge. Leslie Stewart is his betrayed fiancee, a woman dedicated to a single purpose-the downfall of Oliver Russell. Amassing her own media empire, marshaling all her forces against him, she stands poised to destroy Russell on the eve of his most dazzling triumph. From Sidney Sheldon, the unchallenged master of bestselling fiction, comes a story of blazing ambitions and thwarted love that enthralls and surprises with every page...

Turiu prisipažinti, kad esu didelis Sidnio Šeldono fanas. Nors jo knygos nėra detektyvai, o labiau romantinės istorijos, tačiau yra parašytos su didele aistra, o ir skaitosi labai lengvai. Štai viena naujausių jo knygų vadinasi išties paprastai. Tiesiog „Genialūs planai“. Na o kas tai per planai, aš atskleisiu jau visai netrukus.

Romano dėmesio centre atsidurs moteris vardu Leslė Stjuart. Moteris turėjusi viską. Ramų ir saugų gyvenimą, gerą darbą, sėkmingą karjerą ir žinoma... meilę. Geriausias žmogus pasaulyje pasiūlė jai tapti jo žmona. Gražus, protingas ir... galbūt, būsimasis Jungtinių Amerikos Valstijų gubernatorius. Bet viskas sugriuvo per vieną dieną, dieną, kuomet Oliveris Raselas iškeitė Leslę į savo politinę karjerą. Nuo tos dienos vieninteliu Leslės gyvenimo tikslu tapo – kerštas Oliveriui...

Taigi dėmesio centre atsidurs kerštas, turbūt baisiausia emocija iš visų galimų. Tačiau tai tik ledkalnio viršūnė, palyginus su tuo, kas dedasi politinių intrigų užkulisiuose. Romane mes rasime daug manipuliacijų, purvinų sandorių, skandalų, narkotikų, seksualinių santykių, papirkinėjimo, žmogžudysčių ir viską aprėpiančios valdžios. Kūrinio centre bus moteris vardu Leslė Sjuart. Savotišką antagonistė, kuri lieka siaubingai įžeista po to, kai jos būsimasis vyras išteka už kitos, vien dėl savo noro užimti aukštą postą valdžioje. Leslės tėvas paliko jos motiną ir ją dar ankstyvoje vaikystėje, tad ji buvo sau pažadėjusi, kad joks vyras pasaulyje jos niekada neįskaudins. Ir nors visa ši keršto istorija atrodo jau kažkur girdėta ir matyta – protinga ir patraukti moteris ima kerštauti žaviam ir nuoširdžiam žmogui – buvo vis tiek be galo įdomi. Leslė keršto ima siekti per savo spaudos imperiją, kurios trupinius ji paveldėjo mirus vyrui. Nors per visą šią keršo ir politinių intrigų makalynę mes netenkame ilgų ir išsamių pagrindinių veikėjų istorijų bei priešistorių, visgi nusivilti nėra kuo, mat knygoje atsiranda nemažai kitų personažų, kurių tikslas, būtent, ir buvo užpildyti neišbaigtas pagrindinių veikėjų biografijas. Viena iš tokių veikėjų buvo televizijos reporterė Deina Evans. Moteris, pradėjusi savo karjera kaip pasiuntinukė ir kavos virėja, bet vėliau užsispyrimo ir apsukrumo dėka tapusi žymia ir garsia reportere. Jos istorija buvo tokia įdomi, kad net užgožė pagrindinę knygos siužeto liniją.

Iš tikrųjų šią knygą galima apibūdinti keliais paprastais sakiniais: „Jei įžeisi moterį – anksčiau ar vėliau pasigailėsi. Jei įžeisi stiprią moterį – anksčiau ar vėliau pasigailėsi trigubai“. Nežinau kodėl rašytojas buvo taip apsėstas moterimis ir rašė vien tik feministines istorijas. Galbūt, jo tikslas buvo į knygą įtraukti daugiau emocijų ir paslapties, o kas jei ne moterys atitinka šiuos du kriterijus. Juk tik jos daro šį pasaulį labiau spalvingu, o kartu ir labiau komplikuotu. Romano moralas, gan nuspėjamas – gyvenk žiūrėdamas į ateitį, nes praeitis ir kerštas padarys tave tik dar labiau apgailėtinu.

Vienas įdomesnių knygos akcentų yra ir tai, jog ji parodo, kokia spauda yra galinga ir nekontroliuojama. Ypač šiais laikais, kai rašant straipsnį jau niekas net nebetikrina, ar tai kas skelbiama yra tiesa, ar tik nuogirdos ir pramanai.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra