Paieška

2014 m. kovo 5 d.

„Atblokšties siena“ ~ Raidas Dubrė

„Atblokšties siena“
(Raidas Dubrė, 1998 m.). Knygos įvertinimas: ⭐3/5.

„Atblokšties siena“ – šeštoji „Vagos“ leidyklos „Lietuviško detektyvo“ serijos knyga. Šio detektyvinio romano herojus Bartas – Saugumo departamento ypatingasis agentas – jau pažįstamas skaitytojams iš ankstesnių Raido Dubrės kūrinių „Pyro pergalė“ ir „Medūzos žvilgsnis“. Šįkart Barto laukia ne tik mirtinas pavojus, bet ir nelengva psichologinė kova bei įtampa, kuri baigiasi... Atomazgą ir sužinosite perskaitę romaną „Atblokšties siena“.

Detektyvas, kaip detektyvas. Jei tiksliau – trileris. Pradžia buvo išties daug žadanti. Kelios paslaptingos žmogžudystės, dingęs krovinys, kažkiek prostitucijos ir pan. Vėliau irgi nepasakyčiau, kad nusivyliau siužetu. Gal kiek trikdė veiksmo linijų, veikėjų gausa. Veikėjai nelabai įsimintini, tad dažnai painiojosi. Įsiminiau tik Bartą Gabrį ir Rezgių. Be to, turiu pripažinti, jau būdamas tie kažkur 3-4 skyrium, kiek pasimečiau. Labai daug atskirų siužeto linijų, visai kaip kokiame skandinaviškame detektyve. Man apskritai po Puzo „Sicilietis“, kur veiksmas rutuliojasi labai lėtai, buvo gan sunku persiorientuoti. Čia labai sparčiai viskas vyksta, tik žiūrėk, kad tik ko nepraleistum. Patiko sėlinimo ir pasalos epizodai. Maišė, atskirų istorijų kratinys, kurios lyg ir iš pradžių tarpusavy nesisiejo. Net kūrinio nelabai galėčiau atpasakoti, viskas dėl dingusio vilkiko su ginklų kontrabanda.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

1 komentaras

Unknown rašė...

Autorius įterpė labai taiklių to laikotarpio detalių. Kaip tik tuo laikotarpiu dirbau ir studijavau Klaipėdoje. Tai puikiai sužadino atsiminimus(...ford escort, opel kadet, "Pamario" viešbutis, prekybinė bazė ir t.t.)