Paieška

2021 m. rugsėjo 27 d.

„Later“ ~ Stephen King

„Later“
(Stephen King, 2021 m.). Knygos įvertinimas: ⭐4/5.

The son of a struggling single mother, Jamie Conklin just wants an ordinary childhood. But Jamie is no ordinary child. Born with an unnatural ability his mom urges him to keep secret, Jamie can see what no one else can see and learn what no one else can learn. But the cost of using this ability is higher than Jamie can imagine – as he discovers when an NYPD detective draws him into the pursuit of a killer who has threatened to strike from beyond the grave.

LATER is Stephen King at his finest, a terrifying and touching story of innocence lost and the trials that test our sense of right and wrong. With echoes of King’s classic novel It, LATER is a powerful, haunting, unforgettable exploration of what it takes to stand up to evil in all the faces it wears.

Stivenas Kingas yra vienas populiariausių siaubo, įtampos ir mokslinės fantastikos rašytojų, parašiusių virš 50 romanų ir virš poros šimtų apsakymų. Kingas, geriausiai žinomas dėl romanų „Švytėjimas“, „Gyvulėlių kapinės“, ar „Tas“, kuriame veiksmas sukasi apie piktadarį, terorizuojantį nekaltus vieno miestelio vaikus. Kingas yra vienas mylimiausių siaubo literatūros rašytojų, gąsdinančių skaitytojus tikrais ir išgalvotais siaubais. Autorius knygas leidžia savo paties vardu, nors yra išleidęs ir knygų, pasirašytų Ričardo Bachmano slapyvardžių. Įdomiausia yra tai, jog Ričardo Bachmano knygų pardavimai išaugo kelis kart, kai paaiškėjo, kad po juo slepiasi pats siaubo karalius. Kingas yra labai produktyvus rašytojas, pelnęs galybę apdovanojimų, įskaitant ir prestižinę „Bram Stoker“. Pirmasis jo paskelbtas romanas vadinosi „Kerė“ ir buvo toks sėkmingas, kad paskatino keleto filmų ir Brodvėjaus adaptacijų atsiradimą. Knygoje „Vėliau“ autorius kalba apie jauną berniuką, turintį galią matyti mirusius žmones... Džeimis Konklinas yra devynerių metų berniukas gyvenantis Manhetene, Niujorke. Jis niekada nematė savo tėvo, tačiau yra labai artimas su mama Tija, dirbančia literatūros agente. Jiedu turi bendrą paslaptį: Džeimis turi dovaną, kuri jam leidžia matyti ir kalbėtis su neseniai mirusiais žmonių vaiduokliais. Kadangi vaiduokliai negali meluoti, jie yra priversti atsakyti į visus Džeimio užduodamus klausimus. Visgi šia galia berniukas naudojasi retai, mat gerai jos iki galo nesupranta. Jiedu su mama gyvena gana kukliai, nors ir neskurdžiai. Mirus vienam pelningiausių Tijos „prižiūrimų“ autorių, jų finansinė situacija stipriai pablogėja. Ilgai lauktas baigiamasis didelės bestselerių sagos knygos tomas lieka nepabaigtas... na bent jau iki tol, kol neįsikiša Džeimis. Šis įsikišimas duoda startą gana nemaloniai įvykių eigai, kuri galiausiai tampa gyvenimo ir mirties klausimu... Romanas „Vėliau“ yra trumpas, tačiau gana įtraukiantis Stiveno Kingo kūrinys. Tai jaudinanti istorija apie prarastą nekaltumą ir išbandymus, kurie išugdo mumyse teisingumo ir atsakomybės jausmus. Jame mes randame kito garsaus Stiveno Kingo romano atgarsį, o būtent baugiojo „Tas“. Juk tiek knygoje „Tas“, tiek romane „Vėliau“, jaunam berniukui tenka susigrumti mirtiname „Čiudo“ rituale. Šis susidūrimas ne tik padeda Džeimiui suaugti, bet ir primena, kad viskas turi savo kainą. Romano veiksmas knygoje yra pateikiamas iš pirmojo asmens perspektyvos, dienoraščio forma, kas leidžia mums ne tik pajusti vaikino emocijas, bet ir jo švelnumą seniai praėjusioms dienoms. Džeimio pasakojimas taip pat yra pilnas ironijos, brandžių pamąstymų ar ateities neužtikrintumo. Knygos pabaigoje kiekvienas skaitytojas supranta seniai žinotą Stiveno Kingo kūrybos tiesą: „Kartais kad užaugtum reikia susidurti su tave persekiojančiais demonais“. Neleiskime šiems demonams nugalėti, o pasitelkę apsukrumą ir artimųjų pagalbą nugalėkime juos visam laikui...

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra