Paieška

2021 m. rugpjūčio 17 d.

„Sidabriniai sparnai“ ~ Camilla Läckberg

„Sidabriniai sparnai“
(Camilla Läckberg, 2021 m.). Knygos įvertinimas: ⭐3/5.

Fei manė, kad košmaras baigėsi. Džekas, jos buvęs vyras, monstras, nužudęs jų dukterį – kalėjime. Pagaliau, užsigydžiusi žaizdas, moteris mėgaujasi gyvenimu. Tačiau palaiminga ramybė netrunka ilgai. Kai Džekas pabėga iš kalėjimo, iškyla reali grėsmė viskam, ką Fei pavyko sukurti. Ji sulaukia netikėto likimo smūgio, bet ašaroti nėra laiko. Fei priversta atidėti įmonės plėtrą JAV ir sugrįžti į Stokholmą, kol neišaiškėjo skandalinga tiesa – jos dukra gyva, lygiai taip pat, kaip ir jos motina, už kurios nužudymą kadaise buvo nuteistas Fei tėvas.

Trys moterų kartos neleis jokiam vyrui jų sužlugdyti!

Tačiau net ir auksinių narvelių durelėms lemta anksčiau ar vėliau atsiverti, pasitikėjimas gali greitai virsti išdavyste, o didžiausios paslaptys niekada nelieka palaidotos amžiams... ir gali viską sužlugdyti.

Kamila Lekberg – švedų kriminalinių romanų rašytoja, gimusi 1974-tų metų rugpjūčio 30-tą dieną Fjelbake. Autorė rašyti pradėjo gana ankstyvame amžiuje, jos pirmasis darbas vadinosi „Tomten“. Baigusi ekonomikos studijas Geteborgo universitete, ji persikėlė į Stokholmą, kur prieš rimtai užsiimdama rašymu dirbo ekonomiste. Šiandien Kamila yra viena populiariausių Skandinavijos literatūros žvaigždžių, jos knygos išverstos į daugiau nei 40 kalbų. Knygoje „Sidabriniai sparnai“, visai kaip ir romane „Auksinis narvelis“, autorė kalba apie išduotą ir gana stipriai paniekintą moterį. Neaišku, kiek ši tema persipina su asmeniniu rašytojos gyvenimu, pastebėtina tik tai, kad prieš susituokdama su Simonu Skioldu, Kamila buvo ištekėjusi net du kartus! Romane „Sidabriniai sparnai“ rašytoja vėl grįžta prie saldžios keršto temos, mat pasakoja apie Fei Adelheim, kuri ir vėl griebiasi smurto... Fei vėl gyvena įprastą gyvenimą. Ji įsigijo namus užsienyje, jos buvęs vyras Džekas sėdi kalėjime, o jos įkurta įmonė „Revenge“ spindi sėkmės spinduliuose! Tačiau kuomet Fei pradeda ruoštis įmonės plėtrai į JAV, jai iškyla rimta grėsmė. Norėdama sutvarkyti susidariusias problemas moteris grįžta į Stokholmą, kur atranda daug netikėtumų. Siekdama pakilti iš pelenų ir sustabdyti įsibėgėjančią įmonės griūti, Fei griebiasi velniško plano. Padedama kelių solidarių moterų grupės ji puola ginti ne tik savo įmonę, bet ir artimuosius, kuriems taip pat iškilo pavojus... Romanas „Sidabriniai sparnai“ tikrai nėra pats geriausias literatūrinis tęsinys, kurį aš esu skaitęs. Atvirai pasakius, perskaitęs idealiai užbaigtą romaną „Auksinis narvelis“, aš visiškai nesitikėjau sulaukti jo pratęsimo. Ir visgi autorė pamanė, kad istorija dar neišsemta ir ją galima pratęsti. To rezultatas – erotinis keršto romanas, pasakojantis apie išdavystę, atpirkimą ir tą taip reikalingą moterų solidarumą. Knygoje autorė pateikia mums beprotybės apimtą moterį, kuri įsprausta į kampą it koks laukinis žvėris, griebiasi netgi žmogžudystės! Romane Fei keršija už vyrų ištvirkimą, pažeminimų laviną, už prarastą savigarbą ir gyvenimo džiaugsmą. Rašytoja nepamiršta įpinti ir veikėjos praeities epizodų, kurie patvirtina mūsų jau seniai žinotą tiesą – Fei nėra tiesiog eilinė knygos herojė, ji yra romano antiherojė, visai kaip ir jos vyras! Negaliu pasakyti kad likau labai stipriai susižavėjęs šiuo Kamilos Lekberg kūriniu, nors drąsos, gundymų, apgaulės, moteriškos galios ir išdavystės čia tikrai netrūksta! Manau šios knygos skaitytojus labiausiai sunervins ne tiek tas nereikalingas tęsinys, kiek užuomina apie trečiąją knygą. Ar ji tikrai reikalinga aš leisiu Jums patiems nuspręsti, aš šioje vietoje tiesiog uždėsiu va tokį nuliūdusį veidelį 😟

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra