Paieška

2020 m. spalio 20 d.

„Auksinis narvelis“ ~ Camilla Läckberg

„Auksinis narvelis“
(Camilla Läckberg, 2020 m.). Knygos įvertinimas: ⭐4/5.

Fei įsimylėjo Džeką, kai jie studijavo verslo mokykloje. Džekas buvo „auksinis berniukas“, nerūpestingas, užaugęs apsuptas prabangos, tuo tarpu Fei turėjo daug ir sunkiai dirbti, kad paslėptų savo praeitį...

Kai Džekui prireikia pagalbos pradedant verslą, Fei nedvejodama meta studijas, kad galėtų jam padėti – dieną dirba padavėja, o naktimis kuria Džeko verslo strategijas.

Gimus kūdikiui, Fei tampa namų šeimininke, tegu ir turtingesne, nei kada nors svajojo būti. Tačiau palaipsniui ji vis toliau stumiama iš verslo pasaulio, Džekas pamiršta, ką jei teko paaukoti dėl jo sėkmės, jis menkina jos protą bei sugebėjimus ir darosi vis svetimesnis.

Kai Fei sužino, kad vyras slepia romaną su kita moterimi, gražus jų gyvenimo fasadas sugriūva...

Bet net pragare nėra tokio blogio, kokį gali sukurti keršto ištroškusi moteris, slepianti tamsią praeitį.

Džekas gaus tai, ko nusipelnė. Ir dar daug daugiau...

„Auksinis narvelis“ yra psichologinis trileris su įspūdingu ir labai paslaptingu pagrindiniu veikėju. Jo centre atsiduria tamsią praeitį turinti Fei, kuri pasiekė viską, apie ką kada nors svajojo: patrauklų vyrą, mylimą dukterį, ir, svarbiausia, socialinę padėtį, bei prabangos kupiną gyvenimą. Tačiau vos per vieną naktį tobulas gyvenimas subyrą, o jo vietoje atsiduria bebaimė ir kerštaujanti moteris... Fei ir Džekas yra absoliuti svajonių pora. Jie sukūrė sėkmingiausią Stokholmo įmonę, gyvena prabangiame bute ir yra apsupti turtingų ir labai garsių žmonių. Jų dukra Džiuljeta yra jų laimės kulminacija. Tačiau pasirodo ne viskas yra taip puiku, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Visas Fei gyvenimas sukasi vien tik ties beviltišku noru įtikti Džekui. Džekas to, žinoma, nepastebi ir tik dar labiau kritikuoja savo žmoną. Jo panieka yra apčiuopiama kiekviename jo geste. Nejaugi kadaise Fei taip mylėjęs vyras kažką nuo jos slepia? Kai Džekas ir Džiuljena negrįžta iš kelionės valtimi, o policija namie atranda kraujo telkinį, visi įtarimai krinta ant Džeko. Ar jis nužudė savo dukterį? Pasirodo tiesa yra daug šiurpesnė, nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio... Romane „Auksinis narvelis“ rašytoja Kamila Lekberg kalba mums apie vyro išdavystę, apie sudaužytą moters širdį ir tą taip trokštamą keršto jausmą. Šiame romane ji pasakoja visoms neištikimybės, gašlių juokelių, nederamų gestų, kumščių ir kitų karo žaizdų paniekintoms moterims. Paprastai tos moterys tyli, griežia dantimis ir demonstruoja kilniadvasiškumą, tačiau vieną dieną paprasčiausiai sprogsta! Fei Adelheim turėjo viską – milijonus banke, puikų butą, statusą ir vyrą, galinti užtikrinti jos vietą visuomenėje, tačiau vos per vieną naktį viską prarado. Ji jautėsi pažeminta, sutrypta ir paniekinta, tad, nenuostabu, kad užuot užsiklojusi antklode ir pradėjusi verkti ji nusprendė atkeršyti. To rezultatas – stulbinantis erotinis keršto pasakojimas nuo kurio atomazgos daugelį skaitytojų ištiks visiškas šokas! Nors aš pats nesu didelis melodraminių romanų mėgėjas (na nebent Sidnio Šeldono kūrybos), tačiau negalėjau praleisti šios knygos pro šalį. Juk ji kalba apie bebaimę moterį, kuri buvo išnaudojama ir niekinama, kol vieną dieną nusprendė pati pasirūpinti savo pačios likimu. Iš tikrųjų didesnę knygos dalį buvau Fei pusėje, tačiau kuomet jį įgyvendino savo keršto planą, man netgi šiek tiek pagailo taip stipriai sužlugdyto Džeko. Manau, tai vienas didžiausių knygos privalumų, mat parodo, kad kerštas nors ir yra labai saldus, tačiau gana bjaurus dalykas. Knygoje taip pat labai daug kalbama apie vyrų ir moterų nelygybę, išaukštinamas emancipuotos moters paveikslas, pateikiama stipri feministinė žinia.

P. S. Ar tik aš vienas pastebėjau, kad Kamila Lekberg turi kažkokį keistą kompleksą svoriui? Jau ne vienoje jos knygoje skaitau, kaip jos knygų veikėjai, tiek vyrai, tiek moterys, jaudinasi dėl vis didėjančio jų kūno svorio. Susidaro toks įspūdis, kad be priaugusių kilogramų žmonės daugiau apie nieką kitą negalvoja?!

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra