Paieška

2020 m. sausio 24 d.

„Da Vinčio kodas“ ~ Dan Brown

„Da Vinčio kodas“
(Dan Brown, 2005 m.). Knygos įvertinimas: ⭐5/5.

Viešėdamas Paryžiuje simbolių tyrinėtojas Robertas Lengdonas iš Harvardo universiteto sulaukia netikėto naktinio skambučio. Muziejuje nužudytas pagyvenęs Luvro kuratorius, o šalia jo kūno rastas keistas šifras. Lengdonas ir talentinga kriptologė Sofi Nevė sprendžia painias mįsles; juos pribloškia Da Vinčio darbuose atrastos paslėptos užuominos, kurias mato visi, tačiau jų prasmę tapytojas sumaniai įslaptino.

Uždanga tarsi pakyla Lengdonui atskleidus neabejotiną tiesą – velionis kuratorius buvo Siono vienuolyno narys; Siono vienuolynas – slapta draugija, kurios nariai kažkada buvo seras Izaokas Niutonas, Botičelis, Viktoras Hugo ir Da Vinčis. Lengdonas nujaučia, kad jie gali atskleisti kvapą gniaužiančią istorinę paslaptį, apie kurią jau seniai sklando gandai, tik, deja, ji kelia didžiulį pavojų. Jeigu jiems nepavyks iššifruoti painios mįslės, vienuolyno paslaptis – sensacinga senoji tiesa – bus amžinai prarasta.

Jeigu Jūs dar nesate skaitę nė vienos Deno Brauno knygos, tai po romano „Da Vinčio kodas“ perskaitymo Jūs tapsite pilnaverčiu šio rašytojo gerbėju. Kodėl? Todėl, kad jo knygoje Jūs rasite viską: charizmatišką pagrindinį veikėją, simpatišką jo pagalbininkę, mistišką žmogžudystę, daug melo, apgaulės, mįslių ir išties šokiruojančių tiesų!.. Harvardo profesorius Robertas Lengdonas viešėdamas Paryžiuje sulaukia netikėto naktinio skambučio: Luvre surandamas žiauriai nužudytas muziejaus kuratorius. Kuomet Lengdonas ir talentinga prancūzų kriptologė Sofi Nevė pradeda tyrinėti nusikaltimo vietoje paliktus pėdsakus, jie atranda slaptą kodų pasaulį. Jis veda juos link Leonardo Da Vinčio kūrinių, slepiančių atsakymus į gana seniai palaidotas paslaptis. Jeigu profesorius ir jo pagalbininkė nesugebės iššifruoti slaptų kodų laiku, pritrenkianti istorinė tiesa gali būti prarasta amžiams... Romanas „Da Vinčio kodas“ yra nuostabus kūrinys. Jis ne tik sukėlė didelį furorą pasaulyje, bet ir įkvėpė daugelį rašytojų parašyti analoginius kūrinius. Būtent po šio romano išleidimo pasaulį išvydo dešimtys pritrenkiančių religinių trilerių, kurių krikštatėviu tapo būtent pats Denas. Aš šią knygą skaitau jau antrą kartą ir galiu pasakyti, kad su laiku ji tapo tik dar įdomesnė. Tikiuosi rašytojas nesustos ir parašys dar ne vieną sumanų Roberto Lengdono trilerį.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra