Paieška

2019 m. lapkričio 13 d.

„Džeraldo žaidimas“ ~ Stephen King

„Džeraldo žaidimas“
(Stephen King, 1997 m.). Knygos įvertinimas: ⭐4/5.

Džesė ir Džeraldas, žavių sutuoktinių pora, nusprendžia praleisti vieną ankstyvo rudens dieną nuošalioje viloje prie ežero ir drauge patenkinti Džeraldo seksualinę užgaidą – pažaisti erotinį žaidimą su antrankiais prie lovos prirakinta žmona...

Netikėtai vyrą ištikęs širdies smūgis ilgam įkalina Džesę lovoje, kur sukaustyta plieninėmis apyrankėmis ji ir pasitinka siaubingiausią savo Gyvenimo Naktį.

„Džeraldo žaidimas“, tikrai nėra eilinė „meilės žaidimų“ tema kalbanti knyga. Tai košmarais ir išgąsčiu paremtas pasakojimas, kalbantis apie tai, kaip kartais nelaimingo nutikimo dėka, paprastas seksualinis žaidimas gali virsti siaubingai traumuojančiu patirtimi... Nuošalioje kalnų trobelėje netoli ežero atsitiko baisi tragedija. Seksualinio žaidimo metu jauna moteris neteko vyro ir liko lovoje viena. Tačiau jos vienatvė buvo tik trumpalaikė... visos baimės, kurias ji kada nors gyvenime patyrė sugrįžo ir užpildė namelį paversdamos jį grėsminga kankinimo kamera... Nors romano „Džeraldo žaidimas“ siužetas labiau tiktų trumpam, kelių puslapių, apsakymui, Stivenas Kingas jį išplėtė iki poros šimtų puslapių romano. Jame jis kalba ne tiek apie artimo mirties baimę, kiek apie baimes sekančias po to. Miegamojo šešėliams ilgėjant, o tylai vis labiau spengiant ausyse, Džesė turės galimybę patikrinti posakį: „nervai įsitempę it stygos“. Manau, tą patį jaus ir skaitytojas, o jeigu visgi pavargs nuo bemiegių naktų, galės pasimėgauti ir neseniai išleistu vaidybiniu kino filmu.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra