Paieška

2019 m. spalio 3 d.

„Rūkas“ ~ Stephen King

„Rūkas“
(Stephen King, 1994 m.). Knygos įvertinimas: ⭐5/5.

Rūkas atslinko karstą vasaros popietę, ir visą Bridžtono miestelį tiršta balta marška užklojo lediniai jo čiuptuvai. Nieko neįtariantys žmonės išėjo pasigrožėti šia gamtos keistenybe ir tapo pačių šiurpiausių, pačių košmariškiausių jėgų aukomis.

„Rūkas“ – naujas siaubą karaliaus Stepheno Kingo romanas – išsunks iš jo gerbėjų kūnų ne vieną stiklinę šalto baimės prakaito.

Stivenas Kingas yra JAV rašytojas, parašęs virš 200 trumpų istorijų, bei daugiau kaip 50 siaubo ir fantastinių romanų, tokių kaip „Kerė“, „Švytėjimas“, ar „Žalioji mylia“. Vienas iš baugiausių rašytojo kūrybos pavyzdžių yra ir romanas „Rūkas“. Pastarasis nors ir yra ganėtinai trumpas, tačiau prikausto dėmesį lygi pat paskutinio puslapio... Po to kai vakarinę Meino valstijos dalį užklumpa didžiausia vasaros audra, Bridžtono miestelį, o galbūt, ir visą pasaulį, apjuosia tiršta rūko skraistė. Deividas Draitonas išvydęs rūką, iš karto pajaučia didelį diskomfortą. Labiausiai, galbūt, dėl keistos jo formos, kuri atrodo pakankamai neįprastai. Nenoriai palikęs žmoną darbuotis sode, Deividas su sūnumi Biliu ir netoliese gyvenančiu kaimynu išvyksta apsipirkti. Visgi netrukus įvyksta labai daug bauginančių dalykų, dėl kurių Deividas ir kiti miestelio gyventojai lieka įkalinti rūko apjuostame „Federal Fuds“ prekybos centre. Kažkam iš Jūsų pasirodys keista, tačiau parduotuvėje bematant pradeda formuotis skirtingos žmonių grupės. Kai kurie iš jų galvoja tik apie alų ir jo keliamą svaiginantį išsivadavimą, kiti – vien tik apie vištienos „barbekiu“, dar kiti mano, kad išsklaidyti rūką sugebės tik kraujo auka! Tuo metu Deividas ir jo sūnus Bilis nori tik vieno – kuo greičiau iš čia ištrūkti! Tačiau pabėgti iš rūko nebus lengva, ypač jei tu nežinai kas jame slepiasi... Romanas „Rūkas“ yra be galo baisus kūrinys. Jis kalba apie pabaisas, kurios ne tik gali bet kada jus praryti, bet dar ir yra apsuptos paslaptingo rūko, uždengiančio jas nuo jūsų akylių akių. Ir visgi baisiausia yra ne tiek rūke tūnantys baisūs monstrai, kurie visai kaip ir Lavkrafto pabaisos yra mirtingi, o pats rūkas, kuris ne tik siurbia jėgas, bet ir naikina viltį kada nors išvysti saulę. Manau, Stiveno Kingo romanas „Rūkas“ yra išties šaunus pasakojimas. Jame rašytojas kalba apie pasaulį užgulusias pabaisas ir žmonijos bandymą išvengti dinozaurų likimo. Šioje knygoje ponas Kingas žaidžia su realybės ribomis, apeliuodamas ir mūsų protėvių baimes pateikia gana baugų žmonijos likimo scenarijų. Manau, kiekvienas romano „Rūkas“ skaitytojas liks juo patenkintas, net jei skaitymo malonumas truks vos tik kelias valandas. P. S. Knygoje taip pat spausdinami ir apsakymai „Kukurūzų vaikai“, „Pragaro katė“ ir „Korporacija „Meskite rūkyti““.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra