Paieška

2019 m. spalio 11 d.

„Dvikova: pirma ir antra knyga“ ~ Stephen King

„Dvikova: pirma ir antra knyga“
(Stephen King, 1997 m.). Knygos įvertinimas: ⭐3/5.

Nuo pat žmonijos atsiradimo ją persekioja Dievo rūstybė. Žiloje senovėje tai buvo Tvanas, Sodomos ir Gomoros žūtis, kitos tikros ar mitinės katastrofos.

Jau keletą amžių manėme esą savo likimo šeimininkai. Pristatėme miestų, prigaminome automobilių, sparčiai vystėme mokslą, švietimą, gilinomės į gyvybės ir mirties paslaptis. Bet vieną kartą žengėme klaidingą žingsnį ir patys pasirašėme sau mirties nuosprendį.

Visa Amerika, o gal ir visa Žemė susargdinta pragaištingo supergripo viruso. Kitados galingoje valstybėje teišliko saujelė žmonių, iš paskutiniųjų jėgų besistengiančių išgyventi.

Tačiau jau ir taip siaubingą jų padėtį dar beviltiškesne ketina paversti Tamsos žmogus, Šėtono parankinis, metafizinio blogio įsikūnijimas, telkiantis aplink save šlykščiausių atmatų armiją. Netrukus paskutinė dvikova išspręs, ar nugalės vos berusenanti viltis, ar ši juodžiausia pragaištis.

Romanas „Dvikova“ yra išties intriguojantis pasakojimas, žavintis tiek siužeto vingiais, tiek puikiai išnaudotais siaubo elementais. Tai yra gana įspūdingas kūrinys, prikaustantis dėmesį ne vienam baugiam vakarui. Visgi labiausiai jame žavi ne tiek visas tas „kingiškas“ siaubas, kiek puikiai atskleistos pandemijos ir kovos už išlikimą temos. Aišku Kingas nebūtų Kingas jei į romaną neįpaišytų ir šiokio tokio antgamtiškų jėgų veikimo. Bendrai imant romanas „Dvikova“ pasakoja apie tai, kaip dėl kompiuterio klaidos, iš slaptos laboratorijos į laisvę ištrunka pavojingas supergripo virusas. Pastarasis vos per kelias savaites nušluoja nuo Žemės paviršiaus devyniasdešimt devynis procentus žmonijos. Stengdamiesi išgyventi šių dienų marą daugybė baimės ir apmaudo kankinamų žmonių nori surasti savo lyderį. Iškyla du kandidatai: ilgaamžė 108-erių metų geranoriška motušė Abigeilė, siekianti suburti bendruomenę Boulderyje, Kolorado valstijoje ir Rendelas Flegas, žiaurus piktadarys, galvojantis ne apie ką kitą, o apie tamsų ir visa apimantį blogį. Kai šių dviejų personažų siluetai apsireiškia išlikusiųjų sapnuose, jiems galiausiai tenka pasirinkti pusę ir taip nulemti tolimesnį žmonijos likimą... Romanas „Dvikova“, tai dar vienas postapokalipsinis kūrinys, kuriame į kovą dėl valdžios eilinį kartą stoja gėrio ir blogio jėgos. Jis pirmą kartą buvo išleistas 1978-ais metais, tačiau savo tematika žavi skaitytojus ir šiandien.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra