Paieška

2017 m. rugpjūčio 14 d.

„Arsène Lupin and La Cagliostro’s Revenge“ ~ Maurice Leblanc

„Arsène Lupin and La Cagliostro’s Revenge“
(Maurice Leblanc, 2012 m.). Knygos įvertinimas: ⭐4/5.

Lupin acquires a lakeside villa in Vesinet by criminal means and becomes involved in the suspicious death of one of two sisters at a neighbouring villa. A young architect, Félicien, is recommended to him to help him renovate his villa. Félicien too becomes involved with the girls next door. Is Félicien really Lupin’s own son, kidnapped in an earlier story by the Countess de Cagliostro?

„Arsène Lupin and La Cagliostro’s Revenge“ arba liet. „Arsenas Liupenas ir grafienės de Kaliostro kerštas“ yra detektyvinis romanas parašytas prancūzų rašytojo Moriso Leblano. Jame mes atrandame mūsų jau pamėgtą vagį-džentelmeną Arseną Liupeną, kuris mums pasirodo jau devynioliktą kartą. Romanas skaitytojų rankas pasiekė 1935 metais ir yra savotiškas knygos „Grafienė de Kaliostro“ pratęsimas.

Jame pasakojama apie tai, kaip Vesinet vilos apylinkėse įvykdomi du baisūs nusikaltimai: vagystė ir žmogžudystė. Netrukus į visų įvykių sūkurį įsitraukia ir pats Raulis Devernis (Arsenas Liupenas), kuris į apylinkes užklydo tada, kai pats norėjo įvykdyti vieną iš nusikaltimų – vagystę. Labai greitai jis supranta, kad pateko į prieš mirtį grafienės de Kaliostro jam paspęstus spąstus, mat čia jis sutinka savo seniai dingusį sūnų Žaną, kuris dabar vadinasi Felisienas Šarlis ir yra kaltinamas neseniai nužudytos jaunos merginos mirtimi. Pastarasis į apylinkes užklydo kaip architektas, nusamdytas dekoruoti Rauliui priklausiančias vilos valdas. Jaunas vyras yra nuteiktas prieš savo tėvą ir yra pasiryžęs atmesti bet kokią jo pagalbą. Ar jis tikrai yra Arseno Liupeno sūnus? Kodėl jis nepriima Raulio pagalbos? Kokią paslaptį jis slepia ir kodėl nepalieka Vesimet vilos valdų? Tai mes sužinosime perskaitę šią nuostabią meilės, neapykantos ir keršto istoriją...

Na turiu pripažinti, kad suvalgiau dar vieną Arseno Liupeno istoriją ir tai padariau per dvi dienas. Knyga man pasirodė nepakartojama ir eilinį kartą įrodė Moriso Leblano išmonę rašant painius detektyvinius romanus. Nors šioje knygoje Arsenas Liupenas neišsprendžia jokio galvosūkio, neįmina jokios mįslės (už jį tai padaro kiti romano veikėjai), visgi jis buvo kaip niekad stiprus, tvirtas, ryžtingas ir galantiškas. Štai tik jo lengvo humoro aš kiek pasigedau, bet, galbūt, tik dėl to, kad šios knygos mįslė jam buvo labai asmeniška. Juk čia jis sutinka savo sūnų Žaną, kuris buvo iš jo pagrobtas jam dar būnant visai jaunam. Grafienės de Kaliosto mes čia nesutinkame, bet kaip sako knygos įžanginiai žodžiai – jos kerštas buvo jaučiamas net ir iš po velėnos. Vienintelis šios knygos minusas yra tik jos siužeto panašumas į romaną „Arsenas Liupenas ir Le Bariva paslaptis“, kur mes taip pat sutinkame dvi seseris, o veiksmas vyksta atokiame dvare. Visa kita yra pakankamai originalu, bei nuteikia rimtiems ir jaudinantiems nuotykiams.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra