Paieška

2012 m. vasario 6 d.

„Firma“ ~ John Grisham

„Firma“
(John Grisham, 2008 m.). Knygos įvertinimas: ⭐4/5.

Vienas geriausių savo kurso studentų Harvardo universiteto Teisės fakultete, Mičas Makdiras galėjo rinktis puikiausius darbo pasiūlymus Amerikoje. Tačiau padarė mirtiną klaidą...

Parsisamdęs dirbti Memfio „Bendini, Lambert & Locke“ firmoje, jis manė, kad kartu su savo gražiąja žmona Ebe žengė keliu į sėkmę. Firma išperkamąja nuoma parūpino jam BMW, apmokėjo studentiškas skolas už mokslą, sutvarkė namo hipoteką ir nusamdė interjero dekoratorių.

Bet vieną dalyką Mičas Makdiras pamiršo: niekada nieko negauni už dyką.

Tai knyga, kurią aš pasiėmiau skaityti dar 2011, bet taip ir nespėjau užbaigti iki Naujųjų. Perskaičiau ją tik dabar ir ką gi galiu aš pasakyti? Pradžia mane užkabino, nes prasidėjo gan neįprastai – pokalbiu priimti į darbą. Tačiau vėliau, buvau nustojęs domėtis šia knyga, nes veiksmas rutuliojosi, gan lėtai. Mičas Makdiras priimamas į darbą, gauną BMW, lengvatinę paskolą namui ir, žinoma, puikų atlyginimą. Tačiau iškart kyla klausimas, kas už viso to slypi? Pasirodo, kad firma nėra jau tokia nekalta, kokia dedasi. Į Mičą kreipiasi FTB su prašymu pagelbėti jiems kovojant su šia nusikalstama mafijos grupuote. Tada ir prasideda visas žaidimas. Mičas turi rinktis, ar nešvarią, tačiau turtingą ateitį, ar išlikti padoriu piliečiu ir galbūt, tik galbūt išnešti sveiką kailį. Makdiras nepasitiki FTB ir jų siūloma globa, todėl nusprendžia viską paimti į savo rankas... Gan įdomus trileris, su įdomia atomazga. Kuomet prasideda tikroji kova, ji užburia ir įtraukia. Vietomis taip, jog nuo įtampos pakildavo net pulsas. Nejučia klausdavai savęs, ar šiam teisininkui išties pavyks? Atsakymą sužinome tik paskutiniuose puslapiuose. Į akis krito gal tik žodis firmą, kuris čia kartojamas ir kartojamas po šimtus kartų. Taip pat, nors knygą skaičiau elektoriniu formatu, bet kiek esu matęs knygynuose, tai jos storis nežmoniškas. Turėtų būti nepatogi skaitymui. Ar laikyčiau šią knygą vienu geriausiu trileriu? Vargu, nors pats siužetas yra išsiskiriantis. Kažko trūko, bet būtent ko, negaliu pasakyti.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra