Paieška

2010 m. lapkričio 2 d.

Giedriaus „Universalusis“ pyragas

Įrašas ne į temą, bet noriu pareklamuoti savo kepamą pyragą. Gal kam patiks. Mano ištobulintas receptas.

GIEDRIAUS „UNIVERSALUSIS“ PYRAGAS
Ingredientai:

● Kiaušiniai: 3 vnt.
● Kepimo milteliai: 2 šaukšteliai.
● Kvietiniai miltai: 2 stiklinės.
● Aliejus: 0,5 stiklinės.
● Cukrus: 0,5 stiklinės (pagal skonį).
● Cukraus pūdra apibarstymui.
● Įdaras (žiūrėti žemiau).

Gaminimas:

Įdedam visą cukrų, kepimo miltelius, įmušame kiaušinius (baltymo nuo trynio neatskiriam). Viską išmaišom plakikliu (mikseriu). Dedame miltus ir supilame aliejų. Viską vėl išmaišome plakikliu. Gauname masę panašią į tirštą grietinę. Įdarui galima naudoti viską, ko širdis geidžia, pvz.: obuolius su cinamonu, riešutus ir džiovintus vaisius, įvairias uogienes (abrikosų, braškių, mėlynių ir t. t.), įvairius konservuotus vaisius, varškę, galima įdėti kakavos ir primėtyti šokolado gabalėlių ir pan. Kuomet apsisprendžiame dėl įdaro, viską sumetame į tešlą ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (jei įdarui pasirinkote uogienę, ją reikės sudėti po pyrago iškepimo, pyragą perpjaunant ar pasinaudojus konditeriniu švirkštu). Pašauname į orkaitę ir kepame 160°C temperatūroje apie 1 valandą (vis patikriname mediniu smeigtuku). Begaigiantį kepti pyragą galima aptepti kiaušinio baltymu ar apibarstyti cukraus pūdra. Skanaus!

P. S. paveikslėlyje tešla padaryta per skysta, dėl to džiovinti vaisiai nusėdo pyrago apačioje. Gerai pasirinkite tešlos tirštumą.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra