Paieška

2010 m. spalio 6 d.

„Vaiduoklių slėnis“ ~ Edgaras Volesas

„Vaiduoklių slėnis“
(Edgar Wallace, 1994 m.). Knygos įvertinimas: ⭐3/5.

Daktaras Andis Makleonas, dirbantis policijoje, atvyksta į nuošalų Beverli Grino miestelį, paskui žinomą vagį Alisoną Džoną Vikerį, dar vadinamą Keturakio Skočio vardu. Sugavęs vagyste įtariamą Skotį, Andis nusprendžia dar kelias dienas paviešėti šiame kažin kokia mistika atsiduodančiame miestelyje.

Tuomet įvyksta visai nelaukta žmogžudystė, sukėlusi gyventojų išgąstį ir susijaudinimą. Apžiūrėjęs nusikaltimo vietą, Andis randa mažus moteriškos kojos pėdsakus ir grasinantį laiškelį.

Kas nužudė poną Merivaną? Kas jis – nežinomas Eibrahamas Selimas? Kodėl Stela išsigando išgirdusi, kad jis seklys? Į šiuos ir kitus klausimus atsakymo ieško pagrindinis romano herojus – daktaras Makleonas.

Pusė bėdos detektyvas. Skaitosi lengvai, nors siužetas knygos pradžioje man pasirodė kiek banalokas, savo turiniu primenantis pigų detektyvinį romaną. Kita vertus čia yra ir intrigos, šiek tiek įtampos, skaitant norisi sužinoti, kaip įvykiai rutuliosis toliau. Kitaip pasakius, galima rasti visko po truputį. Taip pat nors veiksmas rutuliojasi palengva, tačiau neprailgsta. Pabaiga paini, bet netikėta, pasiūlanti kažką naują.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra