Paieška

2010 m. spalio 1 d.

„Trylika prie pietų stalo“ ~ Agata Kristi

„Trylika prie pietų stalo“
(Agata Kristi, 1994 m.). Knygos įvertinimas: ⭐2/5.

Knygoje pasakojama apie garsų seklį Erkiulį Puaro (labai populiarų Agatos Kristi knygų personažą), kuris padeda savo draugui sekliui Džepui atskleisti labai keistą žmogžudystės atvejį.

Atrodo, kad turtingas ir žinomas lordas Edgvairas nužudomas dūrių į kaklą, o visi įrodymai krenta ant jo žmonos ir aktorės Džein Vilkinson. Puaro ketina sužinoti viską kas įvyko ir randa nuostabią, bei visai netikėtą tiesą.

Imdamas skaityti šią knygą, norėjau surasti įdomaus ir intriguojančio siužeto pasakojimą su nepaprastuoju sekliu Erkiuliu Puaro. Prieš tai mano skaityta Agatos Kristi knyga „Faraonų kapo paslaptis“ buvo per trumpa ir neįdomi. Ši, deja, savo ruoštu pasirodė per ilga ir tragiškai nuobodi. Atrodo lyg visą knygą sudaro vienas, ilgas ir nesibaigiantis dialogas. Ši knyga, tai dialogai po dialogų. Tai nėra blogai, nes tokiu atveju knyga skaitosi greičiau ir lengviau (o visa tai daugumos yra labai mėgstama), tačiau ir čia turi būti ribos. Viskas kas per daug – nesveika. Nėra jokios intrigos ar įtampos skaitant, juo labiau noro pratęsti skaitymą kitą dieną. Kiek įdomiau darosi kai lieka paskutiniai 50 puslapių, o byla eina link atomazgos. Galima pasidžiaugti tik tuo, kad serialas Puaro, nuostabiai atkuria visas knygas, įskaitant turbūt ir šią. Neverta gaišti laiko skaitant šią knygą, geriau pasižiūrėt serialo epizodą, ar pasigrožėti vaizdu pro langą.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra