Paieška

2010 m. spalio 11 d.

„Sparnuotoji gyvatė“ ~ Edgaras Volesas

„Sparnuotoji gyvatė“
(Edgar Wallace, 1994 m.). Knygos įvertinimas: ⭐3/5.

Ji palinkėjo labos nakties vairuotojui, įėjo pro duris į kiemą, uždarė jas. Pamačiusi apšviestą langą suprato, kad tarnaitė laukia jos. Žengė porą žingsnių namo link, kai...

– Jei tik cyptelėsite, nusuksiu sprandą! Pašnibždomis pasakyti žodžiai pasiekė jos ausis ir ji sustingo, suakmenėjusi iš baimės ir siaubo. Iš tamsių krūmų šalia tako išniro juodas siluetas – aukštas, plačiapetis, grėsmingas.

Veido ji neįžiūrėjo, nes buvo pridengtas juoda skarele, tačiau už jo pamatė ir antrą siluetą. Pajuto, kad kojos jos nebelaiko.

Prasižiojo norėdama sušukti, tačiau didelė letena užčiaupė jai burną.


Atgavusi sąmonę panelė Ela Kryd išlieka visiškai rami, nors jos karolius ir pavogė vagys – jie vis tiek buvo netikri. Tačiau stipriai išsigąsta, kai ant kaklo randa kortelę su sparnuotosios gyvatės atvaizdu.

Netrukus reporteris Piteris Devinas atranda, kad turtinga artistė, bokso rėmėjas ir vienas biržos makleris dalijasi bendra baime. Bet kodėl? Kas gi nužudė Džo Farmerį? Kas grasino kitiems jo draugams? Kas slypi už sparnuotosios gyvatės nusikaltimų? Atsakymo ieško policija ir reporteris Piteris Devinas. Tuo metu įvyksta dar viena žmogžudystė...

Šiaip sau detektyvas, man pritrūko intrigos, paslaptingumo, mat sukuriama iliuzija, kad nusikaltėlis yra iš anksto žinomas, be to istorija nėra prikaustanti dėmesį, ar kuo išsiskirianti. Verta paieškoti kažko įdomesnio, nebent Jūs pradedantysis detektyvų knygų skaitytojas.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra