Paieška

2020 m. rugsėjo 10 d.

„Gęstanti šviesa“ ~ Stuart MacBride

„Gęstanti šviesa“
(Stuart MacBride, 2019 m.). Knygos įvertinimas: ⭐3/5.

Škotijos miesto Aberdyno raudonųjų žibintų kvartale aptinkamas nuogai išrengtos, mirtinai sumuštos prostitutės kūnas. Kriminalistui seržantui Loganui Makrėjui tai dar viena bloga blogos dienos pradžia.

O juk savo eilės laukia lagamine atrasti išdarinėti labradorų veislės šuns palaikai, miesto tarybos narių grupinis seksas su nepilnamete, be žinios dingęs neištikimas vyras. Kasdienės niekuo neišsiskiriančio Škotijos miesto paprasto policininko problemos.

Bet tai dar ne viskas! Dar reikėtų nepamiršti maniako, tvirtai užremiančio namų duris ir sudeginančio juos kartu su gyventojais. Be to, Makrėjaus atžvilgiu pradėtas vidinis tyrimas, o jo viršininkė iš visų jėgų bando pavaldinio nervų tvirtumą...

„Gęstanti šviesa“ nėra nepriekaištinga knyga, tačiau ji yra pakankamai gera, kad ja pasitenkintų visi ištroškę kriminalinių realijų... Škotijos pakrantėje, Aberdyne, „Granito mieste“, seržantas Loganas Makrėjus atsiduria nepavydėtinoje situacijoje. Dėl netinkamai surengtos operacijos, kurios metu niekas nebuvo suimtas, o vienas iš policininkų buvo kritiškai sužeistas, Loganas dabar yra perkeliamas į „nevykėlių būrį“, specialų policijos padalinį, kuriame bazuojasi patys tingiausi departamento nariai. „Būriui“ vadovauja inspektorė Styl, kuri svajoja tik apie vieną dalyką – darbą kitame skyriuje. Vardan to ji yra pasiryžusi padaryti bet ką, netgi dirbti viršvalandžius. Su savimi ji nori pasiimti ir Loganą Makrėjų, vienintelį jos dėmesio vertą policininką. Jau netrukus jiems tenka tirti prostitutės mirtį raudonųjų žibintų kvartale, šešių žmonių nužudymą padegimu, bei narkotikų prekeivio išniekinimą jo nuosavame bute. Na o kur dar miesto tarybos narių grupinis seksas su nepilnamete, be žinios dingęs neištikimas vyras, ar atrasti išdarinėti labradorų veislės šuns palaikai... Romanas „Gęstanti šviesa“, tai juoduoju humoru, įtampa ir paslaptimi persmelktas romanas. Jis mums gana vaizdžiai parodo Škotijos pareigūnų kasdienybę, bei jų kovą su sumaniais ir gana įžūliais Aberdyno nusikaltėliais. Jeigu Jūs esate toks pat R. D. Wingfield ir James Henry kūrybos gerbėjas kaip aš, tada romanas „Gęstanti šviesa“ yra parašytas būtent Jums.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra