Paieška

2019 m. gruodžio 9 d.

„Tominokeriai: pirma ir antra knyga“ ~ Stephen King

„Tominokeriai: pirma ir antra knyga“
(Stephen King, 1997 m.). Knygos įvertinimas: ⭐4/5.

Miške, netoli savo privačios sodybos, Roberta Anderson pastebi šiek tiek iš po žemės išsikišusį daiktą ir pradeda jį smalsiai atkasinėti. Tolyn labyn paslaptingas radinys ima panėšėti į skraidančiąją lėkštę, kurios spinduliuojama energija nedidelio Heiveno miestelio gyventojus veikia nelyg radiacija, tik šis poveikis – ne vien fizinis: kinta žmonių dvasingoji esmė, ir jie tolydžio virsta keistais psichikos mutantais TOMINOKERIAIS. Ar atsiras, kas meta iššūkį mistiniams gaivalams kaip kad X failų herojai?! Stulbinanti Stepheno Kingo išmonė Jūsų neapvils!!!

Skraidančiąją lėkštę, galbūt prieš daugelį tūkstančių metų mūsų planetoje patyrusią avariją, iš po žemės imasi atkasinėti kone visi Heiveno miestelio gyventojai. Paveikti paslaptingo objekto įtakos, atkirtę visus ryšius su išoriniu pasauliu, naujieji mutantai tominokeriai desperatiškai rausiasi prie kosminio laivo liuko, kol pagaliau jį suranda. Džimas Gardneris, turintis imunitetą pragaištingai kosminei jėgai, bando perprasti ir pasipriešinti šiam fantasmagoriškam tominokerių šėlsmui.

„Tominokeriai“ yra 1987 m. siaubo romanas, parašytas žymaus romanisto Stiveno Kingo rankomis. Tai siaubo ir mokslinės fantastikos kūrinys, pasakojantis apie tai, kaip Heiveno miestelio gyventojai pamažu patenka į paslaptingo objekto, palaidoto miške, įtaką... Vieną gražią birželio dieną, vaikščiodama giliai miške Bobė Anderson suklumpa už nedidelio metalinio daikto. Paskatinta nepaaiškinamo smalsumo ji pradeda jį kasti ir pamažu, padedama kitų, atkasa palaidotą kosminį laivą! Atkastas objektas fiziškai ir protiškai transformuoja Bobę ir likusius miestelio gyventojus. Jis išlaisvina nepaprastas jų galias, bei sujungia juos į vieną organišką, pavojingą ir labai baugią būtybę. Nepaliesti lieka vos keli gyventojai, tarp kurių atsiduria ir Gardas, Bobės draugas, kurį apsaugo metalinė plokštelė galvoje (dėl senos traumos). Jis vienintelis pasiryžta sustabdyti Heiveną apėmusią beprotybę ir netgi nusprendžia griebtis vienintelės jam likusios išeities – žmogžudystės... Knyga „Tominokeriai“, tai dar vienas nepaprastas Stiveno Kingo kūrinys, turintis savyje įdomius personažus, jaudinančią istoriją ir išties įtraukiančius dialogus. Tai knyga kalbanti apie „Pandoros skrynią“ ir tai, kas nutinka tiems, kurie nepabūgsta ją atidaryti.

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra