Paieška

2012 m. birželio 11 d.

„Partneris“ ~ John Grisham

„Partneris“
(John Grisham, 2002 m.). Knygos įvertinimas: ⭐3/5.

Patrikas Laniganas buvo visų mėgstamas, daug uždirbantis klestinčios advokatų firmos Misisipės valstijoje partneris, tačiau sumanė savo firmą apvogti – pabėgo, pasiglemždamas devyniasdešimt milijonų dolerių. Ketverius metus jis gyveno vengdamas turtingųjų ir galingųjų, ėmėsi visokiausių gudrybių, kad tik jo nesurastų. Tačiau tai buvo neišvengiama. Jį sučiupo Brazilijos džiunglių pakraštyje.

Patrikas grąžinamas į tėvynę Viename Misisipės valstijos mieste netrukus prasidės neįprastas teismo procesas. Kaltintojams it rykliams aplink Patriką grėsmingai sukant ratus, advokatui rengiantis ginti savo studijų draugą, padedant mylimajai, o buvusiems partneriams laukiant keršto valandos, išaiškėja netikėčiausių dalykų. Tačiau labiausiai ieškomas visų laikų nusikaltėlis Patrikas Laniganas žino tai, ko nežino niekas kitas visame pasaulyje. JIS ŽINO TIESĄ...

Neblogas detektyvas, nors man asmeniškai J. Grisham „Firma“ labiau patiko. Rašytojo stilius gan įtikinamas, detalus ir smulkus, bet per daug neįgrystantis. Knyga skaitosi pakankamai lengvai, atomazga nuspėjama, nors pabaiga sakyčiau netikėta. Man patinka Grisham knygos, kad jose daug dėmesio skiriama advokatams, teismui, teisėsaugai. Visa tai kiek kitokio nei daugumoje knygų. Duodu 3 balus iš penkių, nes per daug neįtraukė, buvo gan nuspėjama. Pagrindinis knygos varikliukas buvo, ar Patrikui pavyks išnešti sveiką kailį? Taip pat, kaip jam pavyko viską įgyvendinti?

Turite savo nuomonę? Išsakykite ją komentaruose.

Komentarų nėra